Kunskap & inspiration
Tillbaka till startsidan

Bli läxhjälpare och gör en insats för barn i Hässelby gård

Individuell Människohjälp (IM) söker dig som vill vara en engagerad läxhjälpare och göra skillnad för barn och unga i Hässelby Gård. På biblioteket i Hässelby Gård har IM läxhjälp för barn och unga som behöver hjälp och stöttning med skolarbetet. I närheten av biblioteket finns två grundskolor på vilka det pratas omkring 40 olika språk och där många barn nyligen kommit till Sverige. Rollen som läxhjälpare innebär att du i första hand stöttar barnen med deras skolarbete och ger uppmuntran och bekräftelse.

Har du några timmar över och vill använda dem för något samhällsnyttigt? Vill du hjälpa barn som har det svårt i skolan att komma på en bättre bana inför framtiden? Då passar det här uppdraget för dig!

När och var ska uppdraget genomföras: 

Uppdraget sker 1 gång i veckan på måndagar eller tisdagar mellan kl. 17.00 - 18.45 på Hässelby bibliotek och lärandecenter. Hässelby torg 10, 165 55 Hässelby

Specifika önskemål eller information: Du behöver inga speciella förkunskaper som läxhjälpare eller vara ”expert” i något särskilt ämne.

Minimiåtagande: Ca 2 timmar i veckan.

Anmäl intresse här.