Kunskap & inspiration
Tillbaka till startsidan

Futebol da Força årets peppare!

Ikväll fick vinnaren Futebol dá força ta emot priset Årets Peppare i direktsändning på Idrottsgalan.
Prins Daniel delade ut priset med följande motivering:

"Med engagemang, kunskap och stort hjärta peppar och inspirerar de över tusen unga tjejer runt om i Sverige. De skapar utrymme och möjligheter för tjejer att hitta sin rörelseglädje och därigenom stärka sin fysiska och psykiska hälsa. För sitt långsiktiga och hängivna arbete med barn och ungas hälsa tilldelas organisationen Futebol dá força Årets Peppare 2017. "

På plats i Globen för att ta emot priset fanns Futebol dá forças grundare Cecilia Andrén Nyström som var en väldigt lycklig vinnare.

- "Det känns häftigt att redan efter 3 år i Sverige få bekräftelse och uppmärksamhet för det fantastiska arbete som alla våra ledare gör runtom i landet. Nu hoppas vi att fler kommer att bli inspirerade till att skapa möjligheter för barn att hitta rörelseglädje!" sa en glad Cecilia direkt efter prisutdelningen.

Futebol dá força vann i tuff konkurrens. De två övriga finalisterna var läraren Tomas Andersson och spelet Pokemon Go. Juryn bestående av bland andra Lina Axelsson Kihlblom var givetvis nöjd och stolt över pristagaren.

- "Intresset för rörelse och barn och ungas hälsa är stort, så priset Årets Peppare ligger verkligen i tiden. Många nomineringar har kommit in och vi är väldigt glada för årets vinnare Futebol dá força!" sa Lina bakom scenen.

Läs hela nyheten på MyNewsDesk!