Kunskap & inspiration
Tillbaka till startsidan

Hur det är att göra praktik på Flickaplattformen

Hej! Mitt namn är Lisa Öhman, jag är 21 år gammal och gör en kandidat i Fred- och utvecklingsstudier. Under våren 2017 har jag praktiserat på Flickaplattformen och Hungerprojektet och jag tänkte nu berätta lite om min praktik.

Innan praktiken påbörjades var mina förväntningar främst att jag skulle arbeta med kommunikation och sociala medier. Även om detta varit något jag jobbat mycket med denna vår har praktiken även innefattat andra utmaningar och uppgifter. Till att börja med vill jag dock berätta om uppgifterna inom kommunikationen och sociala medier.

Som praktikant på Flickaplattformen får du det största ansvaret för Flickaplattformens sociala medier, detta ansvar innefattar även en stor frihet, då det är du som i mångt och mycket bestämmer vad som skrivs och vilka bilder som läggs upp (även om det såklart finns restriktioner och guidelines).  Ett annat fokus är att skriva texter till hemsidan, såsom att sammanfatta artiklar där våra medlemmar är omskrivna. En annan kul uppgift är att skriva texter på hemsidan GirlsGlobe, där har jag fått mycket frihet att skriva om ämnen som är viktiga för Flickaplattformen, men även frågor som jag tycker är intressanta gällande feminism och jämställdhet.

Som sagt har praktiken inte endast innefattat kommunikativa uppgifter utan så mycket mer. Under mina första två veckor hann jag både med att ha möte med Annie Lööf och stå i Flickaplattformens monter på konferens i Örebro. Jag har även hållit i övningar med unga tjejer från Fryshuset och varit på seminarium i Andra kammaren i Riksdagen. Man vet helt enkelt inte vad som kan hända, och det är något jag uppskattat med denna praktik. Självklart innefattar även praktiken mer praktiska och administrativa delar som är bra att bryta av med ibland.

Det jag uppskattat mest med praktiken på Flickaplattformen är dock att en får mycket eget ansvar. Du styr själv upp hur du vill disponera din arbetsdag då en ibland har flera uppgifter samtidigt. Detta gör att en utvecklas mycket som person och får en bra uppfattning om hur en fungerar i arbetslivet, vilket jag egentligen tycker är den viktigaste lärdomen en kan få från en praktik.

Text av Lisa Öhman