Kunskap & inspiration
Tillbaka till startsidan

Resultat från Covid-19 undersökning

I augusti skickade vi ut en undersökning till vårat medlemsnätverk för att se hur ni hade klarat er under omställningen till en corona-anpassad verksamhet och organisering. Nu har vi sammanställt materialet ni gav oss och det här var några av de viktigaste punkterna som kom upp:

⭐️ 22.2% av våra medlemmar har påverkats negativt ekonomiskt av pandemin
⭐️Mångas verksamheter har fått pausa/dras ner
⭐️Att inte kunna ses in person har lett till lett bristande engagemang, många har även svårt att rekrytera nya volontärer/medlemmar
⭐️De av er som jobbar med det offentliga (t.ex. skolan) har haft svårt att hålla igång sin verksamhet
⭐️Ni som arbetar som stödverksamheter ser en stor ökning i stödsökandet

 Så vad ska vi göra åt detta? 
Ni hade flera punkter med åtgärder och stöd som ni gärna ville se från Flickaplattformens håll som vi gör allt för att kunna uppnå!
⭐️Fler digitala medlemsträffar
⭐️Mer info om digitala lösningar
Båda dessa jobbar vi för fullt med och kan berätta att det kommer bli en medlemsträff på just temat digitala lösningar! Mer info kommer på instagram i nästa vecka!
⭐️Lyfta medlemmarnas frågor till politiken så kommunerna lyssnar, hur påverkar man lokalt?
Att påverka lokalpolitiken är temat på en av våra workshops under Flickadagen den 11 oktober, så in och anmäl er som medlemmar och/eller pusha era unga tjejer* att komma med!
⭐️Mobilisering av stödverksamheters erfarenheter
As we speak sitter vi på Flicka och filar på ett nytt koncept där ni som medlemmar ska kunna samlas för att utbyta erfarenhet och kunskap gällande dessa och liknande frågor. Så håll utkik framöver!