Kunskap & inspiration
Tillbaka till startsidan

Tjejkunniga podcaster

Du kan lyssna dig till att bli mer Tjejkunnig! Flickaplattformen har samlat ihop en lista på podcaster som bidrar med ämnen som är #tjejkunniga.

Arga Flickor
ARGA FLICKOR PODCAST är en progressiv podcast av och med programledarna och aktivisterna Wendy Francis & Nora Dome Nelson. De ger dig skratt, offentliga dissar och ett andrum för dig att få vara den du är, utan att skämmas. Arga Flickor finns att lyssna på här.

Flora och Frida
I den här podden pratar Flora Wiström och Frida Vega Salomonsson om ämnen som bränns. Från kroppsbehåring och sex till relationer. Flora och Frida finns att lyssna på här.

Friår
Friår är en podcast där Ulrike Falch (SKAM-Vilde) och Elise Askim pratar om tabubelagda teman med i många fall en humoristisk ton. OBS! Podden är på norska. Friår finns att lyssna på här.

Honey and the Bees
Sveriges största tjejgrupp på Facebook som nu startat podd! Honey and the Bees finns att lyssna på här.

Sanningens mammor
Zara Larssons och Olivia Gateau erbjuder en podd fylld med girl power och åsikter. Sanningens mammor finns att lyssna på här.

Mathilda och Andrea blogpod
Matilda och Andrea diskuterar ämnen som berör unga tjejer. De pratar om ideal, framtidsplaner, skolångest, relationer och mycket mer. Mathilda och Andrea blogpod finns att lyssna på här.

Ofilterat
I podden Ofilterat så intervjuar Sofia Sjöström kända sociala medierprofiler ur ett oredigerat perspektiv. Ideal och "det perfekta livet" granskas. Ofiltrerat finns att lyssna på här.

Pillerpodden
I Pillerpodden pratar Emma Westas Rödin och Siri Strand främst om psykisk ohälsa på olika sätt. Pillerpodden finns att lyssna på här.

Raseriet
Amie Bramme Sey och Fanna Ndow Norrby avverkar ämnen som är kopplade till populärkultur, relationer, rasism. Raseriet finns att lyssna på här.

The Independent
Rebecca Likendja, Amira Aden Ahmed och Fatma Hassan från norra Uddevalla i 15-årsåldern har som mål att lyfta unga tjejers självförtroende. De talar om allt från rasism och mobbning till kärlek och skola. The Independent finns att lyssna på här.

Ångestpodden
Ångestpodden tar upp alla de tankar och funderingar som många någon gång har tänkt men inte pratat om högt. Viktigt för ett tjejkunnigt perspektiv! Ångestpodden finns att lyssna på här.