Kunskap & inspiration
Tillbaka till startsidan

Tjejkunniga texter

Chimamanda Ngozi Adichies har skrivit "Alla borde vara feminister", en bok som, precis som det låter, handlar om att alla människor borde vara feminister. Boken av Chimamanda Ngozi Adichies finns att hitta här!

Clara Henry har skrivit "Ja jag har mens, hurså?", en hel bok om mens! Boken av Clara Henry finns att hitta här!

Emelie Roslund skrev en debattartikeln om sommarens festivalvåldtäkter och att det är killarna som behöver anpassa sig. Debattartikeln av Emelie Roslund finns att läsa här!

Erica Frank berättade i en intervju med Metro Mode Creative om sin upplevda funkofobi. Intervjun med Erica Frank finns att läsa här!

Kristin Westersson skrev en artikel i Svenska Dagbladet om att tjejer inte ska behöva ta ansvar för att killar tafsar. Artikeln av Kristin Westersson finns att läsa här!

Det finns en hel serieantalogi om mens! Serieboken "Kvinnor ritar bara serier om mens" är tecknad av ett gäng grymma kvinnliga serietecknare. Boken "Kvinnor ritar bara serier om mens" finns att hitta här!

Clara Nilsson berättar om sin ätstörning och om hur hon vilja hjälpa andra att tillfriskna. Intervjun med Clara Nilsson finns att läsa här!