Kunskap & inspiration
Tillbaka till startsidan

Tjejkunniga youtubekanaler

Det finns gott om Vloggare som bidrar till en mer tjejkunnig värld! Här nedanför finns några exempel.

Clara Henry
Krönt drottning över tjejkunniga ämnen såsom mens. Tar sig an känsliga ämnen på ett roligt och tydligt sätt! Clara Henry finns att titta på här!

Liggsnack
Amanda anser att alla människor har rätt till sin egen kropp och talar om sex och identitet. Liggsnack finns att titta på här!

Lisa "Misslisibell" Jonsson
15 årig youtube-stjärna som tagit världen med storm. Hennes inlägg behandlar smink, tester och mode. Misslisibell finns att titta på här!

Riley J. Dennis
Riley pratar om intersektionell feminism på ett sätt som är enkelt att förstå och utgår från teman som fat-shaming, rasism, transfobi och våldtäcktskultur. Riley J. Dennis finns att titta på här!

SaraSongbird
Sara talar mycket om feminism i sin youtubekanal och har kroppsideal som sin hjärtefråga, men hon delar också med sig av sin vardag och sin sång (därav hennes nickname). SaraSongbird finns att titta på här!

Therese Lindgren
Therese diskuterar i sina videor ämnen som psykisk ohälsa, skönhet, veganism och mycket, mycket mer! Therese Lindgren finns att titta på här!

Tora Sparkles
Amassadör för Tjejkunnig. Tora Sparkles finns att titta på här!

Tova Helgesson
Med miljontals visningar och en peppig attityd så vloggar Tova om allt hon kommer på, kan bli allt ifrån vardagen och crushes till svårare ämnen som självskadebeteende. Tova Helgesson finns att titta på här!