Kunskap & inspiration
Tillbaka till startsidan

Vi åker till Women Deliver!

Den 16-19 maj deltar Flickaplattformen i den globala konferensen "Women Deliver". Konferensen som äger rum i Köpenhamn är den största sammankomsten angående kvinnors och flickors hälsa och rättigheter. Förutom att delta i seminarier och föreläsningar så kommer vi tillsammans med Hungerprojektet att hålla ett seminarium under veckan; "Creating SRHR with Girls and Young Women in Focus". Vi åker med åtta stycken representanter från Flickaplattformen som ska föra flickors talan och se till att Women Deliver är #tjejkunnigt! Här är vårt stjärngäng:

 


Liinu Diaz Rämö
Liinu är projektledare för Flickaplattformen och har varit det sedan starten 2014. Innan dess arbetade hon med ett projekt för ungdomsorganisationer för personer med funktionsvariationer.

 

 


Micaëla Gripenberg
Micaëla är kommunikatör på Flickaplattformen och Hungerprojektet. Hon brinner för jämställdhet och flickors rättigheter.

 

 


Malin Flemström
Malin är projektledare och insamlare på Hungerprojektet som är en av ägarorganisationerna till Flickaplattformen. Hon har varit med sedan starten av Flickaplattformen och sitter i projektets styrgupp.

 

 


Ida Wahlström
Ida är verksamhetsledare för Futebol dá força i Sverige och på Åland, där hon även processleder och utbildar inom normkreativt ledarskap, mångfald och inkludering samt sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter.

 

 


Kristina Wicksell
Kristina är föreläsare och utbildare på jämlikhetsstiftelsen Make Equal som är en av ägarorganisationerna till Flickaplattformen. Hon är också volontär i organisationer som arbetar med jämlikhet och antirasism.

 

 


Jenny Lidqvist
Jenny är en av grundarna i Stiftelsen Girls in Sport. De arbetar för att flickor, tjejer och kvinnor ska få bättre förutsättningar inom idrott och äventyrssport.

 

 

 

 


Arbresha Rexhepi
Arbresha är samordnare på Fryshuset Göteborg med fokus på mänskliga rättigheter-verksamheten Elektra som arbetar mot våld och förtryck i hederns namn.

 

 


Julia Grabe
Julia är ordförande i Tjejjouren Väst som är en av Sveriges största jourer för unga tjejer. Hon läser även sista året på en kandidat i Statsvetenskap med inriktning nationalekonom