Kunskap & inspiration
Tillbaka till startsidan

We Rise Again på Europa Parlamentet

Den 31 januari upplevde vi som organisation en av våra häftigaste dagar. Vi var inbjudna till en hearing om våld i nära relation mot personer med funktionsnedsättning på Europa Parlamentet i Bryssel.

Detta mycket viktiga initiativ togs av den svenska parlamentarikern Soraya Post. Jag och min styrelseledamot Linnéa åkte till Bryssel för att delta på hearingen och jag fick 10 minuter att berätta om mina egna erfarenheter av sexuellt våld och om vår organisation. Detta spelades in och kommer att läggas upp på hemsidan så fort vi har justerat ljudet.

Vi träffade flera kvinnor och organisationer från Europa och det var några gripande berättelser vi fick höra. Där var representanter från bl.a. European Blind Union, TABU från Island, DSU-Disabled Survivors Unite och Sisters of Frida från England. Där fanns också representanter från The European Commission och European Agency for Fundamental Rights.

En del av dem har jag nu kontakt med via sociala medier och jag hoppas att denna hearing är bara början på något större som vi kan jobba med tillsammans. Av denna anledning kommer jag nu att försöka blogga på både svenska och engelska och även se om vi kan översätta hela hemsidan.

Det fanns en del problem på Europa Parlamentet när det gäller bemötande och tillgänglighet för oss personer med funktionsnedsättning. Det finns en del de kan jobba med, men i det stora hela så var det en väldigt intressant och givande dag. Stort tack till Soraya Post och hennes arbetskamrater.

Inlägget finns även att läsa på engelska här.