Tillbaka till startsidan

Styrelsen 2021

Flickaplattformens styrelse för 2021 består av 6 ideellt engagerade aktivister, alla med sitt unika perspektiv på flickafrågor. Styrelsen välj varje år på Flickaplattformens årsmöte och nomineras av valberedningen.
Alla kan kandidera till Flickaplattformens styrelse, är du sugen? Kontakta valberedningen på valberedningen@flickaplattformen.se 

Kontakta gärna Flickaplattformens styrelse på styrelsen@flickaplattformen.se. Observera att alla i styrelsen är ideellt engagerad och svarar i mån av tid.

Liinu Diaz Rämö 
Ordförande, Arbetsutskott, Medlemsutskott
ordforande@flickaplattformen.se

Jag brukar beskriva mig själv som en rättighetsnörd som sedan mina skolår engagerat mig för en bättre värld. Jag är statsvetare i grunden, och har jobbat professionellt i snart tio år med olika rättighetsfrågor, både i Sverige och omvärlden. Senaste tre åren har jag bott i Guatemala där jag jobbat för svenska biståndsorganisationen We Effect. Tiden där har stärkt min tro på att en annan, mer jämlik och solidarisk värld är möjlig.

Jag var med och startade upp Flickaplattformen för flera år sedan som dess första projektledare. Under min tid växte ett nytt och helt unikt samarbete fram. Flickor tillfrågades om vad de ville förändra i sina liv och flickaperspektivet sattes på den svenska jämställdhetsagendan. Sedan dess har det hänt massor av spännande saker. Många otroligt fina organisationer, grupper och nätverk har blivit medlemmar och en unik röst i den svenska jämställdhetsdebatten har blivit till en egen förening. Flickaplattformen har med åren blivit både klokare och skarpare.
Jag kände att jag nu, när jag är tillbaka i Sverige, ville komma tillbaka till Flickaplattformen och fortsätta stärka föreningens etablering och utveckling, men också få ta del av föreningens grymma arbete och lära mig mer om de viktiga frågor som Flickaplattformen måste fortsätta bedriva.

Jämställdhet och jämlikhet generellt är mina stora intressen.
Men jag brinner också för att människor själva ska komma till tals i frågor som rör dem. Det kan gälla flickor och ungdomar, personer med normbrytare funktionsvariation eller människor som lever i fattigdom i globala syd.

skarmavbild_2021-06-20_kl._22.27.02.png

Josefine Thorén
Kassör, Arbetsutskott

Hej, alla! Mitt namn är Josefine Thorén och jag är helsingborgaren som tagit mig upp till huvudstaden för att bygga vidare på min dröm om att skapa ett snällare samhälle för fler. Jag är utbildad människorättsvetare med specialisering inom genus och social rättvisa, och jag har framförallt arbetat med frågor som rör jämställdhet, tillgänglighet och integration.

Anledningen till att jag sökte till Flickaplattformen är för att jag, som en del av medlemsorganisationen FemHbg, fått följa Flickaplattformens arbete, hur värderingar verkligen efterlevs, och jag tror verkligen på den formen av inkluderande (intersektionell) feminism. Kommer ihåg att jag såg projektledare Sara Sjölanders föreläsning om minoritetsstress och tänkte: ”Hur blir jag en del av den här organisationen?”

En av de saker jag brinner extra mycket för är tillgänglighetsfrågor. Att alla, oberoende av funktionsvariation, ska ses som hela individer och ha tillgång till hela samhället på lika villkor. Ser fram emot att arbeta med detta och mycket mer under året. Hoppas på att få träffa er och skapa förändring tillsammans!

skarmavbild_2021-06-20_kl._22.31.05.png

Sanna Fagerlund
Styrelseledamot, Kommunikationsutskott

På min fritid gillar jag att vara ute i naturen, lyssna på poddar och umgås med mina vänner. Till vardags arbetar jag som digital kommunikatör på en myndighet, vilket innebär att jag har specialistkunskaper inom sociala medier och digital kommunikation.

Jag har följt Flickaplattformen sedan starten 2014, det är en organisation med ett otroligt viktigt uppdrag. Det var en kompis till mig som berättade att Flickaplattformen sökte nya kandidater till styrelsen vilket gjorde mig nyfiken. Det är så viktigt att arbeta med flickors rättigheter utifrån ett intersketionellt perspektiv, vilket är precis det Flickaplattformen gör, det är något många andra organisationer missar.

Mitt hjärta klappar extra för att stärka unga tjejers självförtroende. Det finns inget bättre än flickor och tjejer som vågar tro på sig själva och som vågar ta plats i samhället. För att de ska våga göra det så tror jag att förebilder är otroligt viktigt och för att göra det så krävs det igenkänningsfaktorer vilket gör att jag även brinner för mångfaldsfrågor. Att få möjlighet att vara med och jobba med dessa frågor från ett flickaperspektiv känns både viktigt och spännande.

skarmavbild_2021-06-20_kl._22.34.30.png

Felicia Rydin
Styrelseledamot, Kommunikationsutskott, Medlemsutskott

Hejsan! Mitt namn är Felicia, jag har en kandidatexamen i genus- och kulturvetenskap och jobbar idag som utåtriktad administratör på Upplands-Bro kommuns Kultur- och fritidskontor. På min fritid spelar jag gärna brädspel med familj och vänner, kollar film eller testar ett nytt hantverk. Jag älskar att få jobba med mina händer, de aktuella projekten just nu är att lyckas sticka klart en kofta och lära mig göra mattor med en punch needle!

Efter att ha praktiserat på Flickaplattformen under hösten 2020 fick jag möjligheten att jobba kvar i föreningen tills årsskiftet. Jag blev under den tiden lite kär i Flickaplattformen och kände att jag inte var redo att släppa taget än och sökte därför till att få bli en del av styrelsen 2021.

Jag tycker att det intersektionella perspektivet som Flickaplattformen bedriver är så ofantligt viktigt, både inom föreningens egna arbete men också att inspirera fler att följa i Flickaplattformens fotsteg. Själv brinner jag lite extra för HBTQ+ frågor, framförallt när det gäller unga personer och deras rättigheter.
Jag hoppas att få lära mig mycket av alla coola personer som kommer att sitta i styrelsen 2021 och är taggad på att få fortsätta följa Flickaplattformens arbete på nära håll!

skarmavbild_2021-06-20_kl._22.37.24.png

Yosra Ali
Styrelseledamot, Kommunikationsutskott

Hej,
Yosra Ali heter jag och är en pratglad tjej som briiiinner för mänskliga rättigheter och kvinnofrågor. Genom olika organisationer och stiftelser försöker jag ständigt sprida min aktivism och även utveckla mig själv på ett individuellt plan, och genom Flickaplattformen har jag kommit en bra bit påvägen.

Jag blev faktiskt introducerad till Flickaplattformen för något år sedan, då de höll en föreläsning om deras arbete för oss i ett dåvarande projekt. Jag blev oerhört intresserad av deras arbete, dels för att de arbetar med kvinnofrågor och dels för att deras värdegrund står för intersektionalitet och inkludering, något jag värderar väldigt högt.

Utöver det är en stor passion för mig att skriva, och tankar är något jag har mycket av, så vare sig det handlar om litteratur eller samhällsdebatter kan du ofta hitta mig med en penna i ena handen och ett papper i den andra. Två fun facts dessutom är att jag är en stor sminkentusiast och djurälskare!
Jag är otroligt exalterad över vad som ska komma och känner mig ärad över att få chansen att bidra med mitt perspektiv. Känner på mig att detta kommer bli så grymt bra!

skarmavbild_2021-06-20_kl._22.41.38.png